Wash and peel all vegetables. Grate the carrots. Finely chop the garlic. Cut the peppers, remove the seeds and cut into cubes. Cut the tomato and onion into cubes too. Chop the cabbage into thin strips. Peel the celery stalks from the outer fibers and cut into pieces. Choose hard tomatoes so that they retain their shape in the soup and do not boil over.
Все овощи помойте и почистите. Морковь натрите на терку. Чеснок мелко порежьте. Перцы разрежьте, удалите семена и нарежьте кубиками. Помидор и лук тоже порежьте кубиками. Капусту нашинкуйте тонкой соломкой. Стебли сельдерея очистите от верхних волокон и порежьте кусочками. Помидоры берите твердые, чтобы в супе они сохранили форму и не разварились.
Place all the vegetables in a saucepan, cover with cold water, bring to a boil, reduce heat and simmer for 15 minutes.
Все овощи сложите в кастрюлю, залейте холодной водой, доведите до кипения, уменьшите огонь и варите 15 минут.
Add bay leaf, red hot pepper, salt to the soup and cook for another 10 minutes.
Положите в суп лавровый лист, красный острый перец, посолите и еще варите 10 минут.
Sprinkle the soup with chopped herbs and serve hot with a spoonful of low-fat sour cream.
Посыпьте суп измельченной зеленью и подавайте горячим с ложечкой нежирной сметаны.