Wash the sorrel, dry it, cut off the stems and finely chop the leaves.
Щавель промойте, обсушите, отрежьте ножки, а листья тонко нашинкуйте.
In a deep bowl, whisk kefir with butter, salt, sugar and soda. Add sifted flour and knead into a smooth dough that does not stick to your hands. Cover the dough and let it rest while you prepare the filling.
В глубокой миске взбейте венчиком кефир с маслом, солью, сахаром и содой. Добавьте просеянную муку и замесите гладкое тесто, не липнущее к рукам. Накройте тесто и дайте ему отдохнуть пока готовится начинка.
Place the prepared sorrel in boiling water for 40 seconds, then drain in a colander and let all the water drain, squeezing it out if necessary.
Подготовленный щавель опустите в кипяток на 40 секунд, затем откиньте на дуршлаг и дайте стечь всей воде, при необходимости отожмите его.
Dust the table with flour and roll out the dough into a log. Divide it into equal parts, then roll each of them into a flat cake 3 mm thick. Pour the desired amount of sugar into the middle of each piece and place a little sorrel on top. Shape the dough into pie shapes.
Припылите стол мукой и раскатайте тесто в жгут. Поделите его на равные части, каждую из которых раскатайте потом в лепешку толщиной 3 мм. На середину каждой заготовки насыпьте желаемое количество сахара и сверху положите немного щавеля. Слепите тесто в форме пирожков.
Fry the pies in a hot frying pan with oil until golden brown. Place the finished pies on a paper napkin to absorb excess fat. Serve the pies warm.
Обжаривайте пирожки на горячей сковороде с маслом до золотистого цвета. Готовые пирожки выкладывайте на бумажную салфетку чтоб впитался лишний жир. Подавайте пирожки теплыми.
Vary the sweet filling with raisins, cottage cheese or carrots.
Разнообразьте сладкую начинку изюмом, творогом или морковью.