Prepare the ingredients according to the recipe in the required quantity. Sift the flour in advance to make the pancakes fluffier.
Подготовьте ингредиенты по рецепту в необходимом количестве. Заранее просейте муку, чтобы оладьи получились более пышными.
In a deep bowl, add the egg and sugar and beat everything until a fluffy foam forms. Pour kefir into the mixture and mix thoroughly. In a separate bowl, mix flour with cinnamon, baking soda and salt.
В глубокой миске добавьте яйцо с сахаром и взбейте всё до образования пышной пены. В смесь влейте кефир и тщательно перемешайте. В отдельной миске смешайте муку с корицей, содой и солью.
Pour the flour mixture into the egg mixture, stirring thoroughly. Cover the bowl with a towel and leave in a warm place for 30-40 minutes. Heat a frying pan (preferably cast iron) well and lightly grease it with oil. Drop the dough by the tablespoonful, forming pancakes. Bake them over medium heat on both sides until golden brown.
Пересыпьте мучную смесь в яичную, тщательно перемешивая. Накройте миску полотенцем и оставьте в теплом месте на 30-40 минут. Хорошо разогрейте сковороду (лучше чугунную) и слегка смажьте её маслом. Выкладывайте тесто столовой ложкой, формируя оладьи. Выпекайте их на среднем огне с двух сторон до золотистого цвета.
Ready-made pancakes can be sprinkled with powdered sugar and served with fresh berries, fruits, jam, sour cream and any other topping.
Готовые оладьи можно посыпать сахарной пудрой, подать со свежими ягодами, фруктами, джемом, сметаной и любым другим топпингом.