Warm the butter to room temperature. Divide one egg into white and yolk, leaving the yolk. Quench the soda with vinegar. Line a baking tray with parchment. Preheat the oven to 240 degrees.
Сливочное масло подогрейте до комнатной температуры. Разделите одно Яйцо на белок и желток, желток оставьте. Соду погасите уксусом. Противень для выпекания застелите пергаментом. Духовку разогрейте до 240 градусов.
Place the butter in a separate bowl, add sugar and beat well. Break one egg into the butter, add the yolk, then add vanillin and slaked soda and mix again.
Сливочное масло выложите в отдельную миску, к нему добавьте сахар и хорошо взбейте. Разбейте к маслу одно яйцо, добавьте желток, затем добавьте ванилин и гашеную соду и еще раз перемешайте.
Add flour to the mixture and knead into an elastic dough, then leave it in the refrigerator for 60 minutes.
К смеси выложите муку и замесите эластичное тесто, после чего оставьте его на 60 минут в холодильнике.
Divide the finished dough into 2 parts, roll both parts into a thin cake. Place one of the pieces on a baking tray and place in a hot oven for 10 minutes.
Готовое тесто разделите на 2 части, раскатайте обе части в тонкую лепешку. Выложите одну из частей на противень для выпекания и поставьте в горячую духовку на 10 минут.
Remove one layer of dough from the oven and immediately place the second one for 10 minutes. At the same time, cut off the edges of the first piece of dough, leave a rectangle of dough, and set aside the crumbs.
Вытащите один пласт теста из духовки и сразу же поставьте второй на 10 минут. В это же время обрежьте с первого куска теста его края, оставьте прямоугольник теста, крошки отложите.
Take out the second piece of dough, cut it into the same shape as the first piece of dough, brush both pieces of dough with jam and place one piece on top of the other. Sprinkle with remaining crumbs and leave to cool for 2 hours.
Достаньте второй кусок теста, обрежьте по такой же форме как и первый кусок теста, смажьте оба куска теста повидлом и уложите один кусок на другой. Посыпьте оставшимися крошками и оставьте остывать на 2 часа.
Serve the cake by cutting it into various shapes, such as a heart or star shape.
Подавайте пирожное, нарезав его на различные формы, например, форма сердца или звезды.