Remove frozen shrimp from the freezer ahead of time. Peel the shrimp, remove heads, tails, and intestines and rinse thoroughly. Peel the onion, wash it, cut it into half rings. Divide the grapefruit into halves. Grate the cheese on a coarse grater.
Достаньте замороженные креветки из морозилки заранее. Очистите креветки, удалите головы, хвостики, кишки и тщательно промойте. Лук очистите, вымойте, нарежьте полукольцами. Грейпфрут разделите на половинки. Сыр натрите на крупной терке.
Sprinkle the peeled shrimp with lemon juice, lightly pepper and leave to marinate for a while. Carefully remove the pulp from the grapefruit halves and remove the films from it. Cut the grapefruit into small cubes.
Очищенные креветки сбрызните лимонным соком, слегка поперчите и оставьте на некоторое время мариноваться. Из половинок грейпфрута аккуратно достаньте мякоть и снимите с нее пленки. Нарежьте грейпфрут на мелкие кубики.
Take a salad bowl or deep plate and lay out the marinated shrimp. Add chopped grapefruit, onion and grated cheese. Salt the salad, season with olive oil and mix well.
Возьмите салатник или глубокую тарелку, выложите замаринованные креветки. Добавьте нарезанные грейпфрут, лук и тертый сыр. Посолите салат, заправьте оливковым маслом и хорошо перемешайте.
For a spectacular and festive presentation, use grapefruit peel halves as plates and place the prepared salad in them. Garnish with a sprig of parsley on top.
Для эффектной и праздничной подачи используйте половинки кожуры от грейпфрута в качестве тарелок, выложите в них готовый салат. Украсьте сверху веточкой петрушки.