Clean the shrimp, removing the shell, tails and heads, wash and dry. Finely chop the garlic and herbs. Rinse the rice under running water.
Креветки почистите, удалив панцирь, хвосты и головы, вымойте и обсушите. Чеснок и зелень мелко нарубите. Рис промойте под проточной водой.
Pour olive oil into a frying pan and add shrimp. Fry for 2-3 minutes on each side. Then add soy sauce, garlic and ginger, pepper and begin to evaporate the liquid.
В сковороду налейте оливковое масло, выложите креветки. Обжаривайте по 2-3 минуты с каждой стороны. Затем добавьте соевый соус, чеснок и имбирь, поперчите и начинайте выпаривать жидкость.
Add rice to the pan, season with curry and stir well. Pour in water and add salt if necessary. When the dish boils, reduce the heat and simmer, covered, until no liquid remains. At the end of cooking, add parsley.
Добавьте в сковороду рис, приправьте карри и хорошо перемешайте. Влейте воду и при необходимости посолите. Когда блюдо закипит, убавьте огонь и тушите под крышкой, пока не останется жидкости. В конце приготовления добавьте петрушку.
Serve the dish hot for both lunch and dinner. If desired, sprinkle with green onions.
Подавайте блюдо горячим как на обед, так и на ужин. По желанию, посыпьте зеленым луком.