Thaw shrimp if necessary. Clean them, remove the shell, heads and tails, remove the intestines and rinse. Wash the vegetables, cut the cucumbers into strips, and Chinese cabbage into thin strips. Grate the cheese.
При необходимости разморозьте креветки. Очистите их, удалите панцирь, головы и хвостики, извлеките кишки и промойте. Овощи вымойте, нарежьте огурцы соломкой, а пекинскую капусту – тонкими полосками. Сыр натрите на терке.
Heat vegetable oil in a frying pan, add shrimp and sprinkle with your favorite spices and pepper. Fry the seafood for 2 minutes on each side, then remove from the pan. If desired, cut the shrimp into 2-3 pieces. It is not necessary to fry the shrimp; you can boil them.
На сковороде разогрейте растительное масло, выложите креветки и присыпьте любимыми специями и перцем. Обжаривайте морепродукты по 2 минуты с каждой стороны, после чего достаньте из сковороды. По желанию разрежьте креветки на 2-3 части. Обжаривать креветки не обязательно, можете отварить их.
Place chopped Chinese cabbage and cucumbers in a deep salad bowl or dish. Then add the cooled shrimp and grated cheese. Salt, pepper and season with mayonnaise, mix well.
В глубокий салатник или блюдо выложите нарезанные пекинскую капусту и огурцы. Затем добавьте охлажденные креветки и тертый сыр. Посолите, поперчите и заправьте майонезом, хорошо перемешайте.
Place the finished salad on plates and sprinkle with parsley or dill leaves. The salad can be prepared immediately in portions in bowls or glasses and garnished with a whole shrimp on top, securing it to the wall of the dish, similar to a cocktail.
Готовый салат разложите по тарелкам, посыпьте листиками петрушки или укропа. Салат можно готовить сразу порционно в креманках или стаканах и сверху украсить целой креветкой, закрепив ее на стенке посуды по аналогии с коктейлем.