Clean the shrimp, separate the tails and heads, remove the guts, wash and dry. Wash all the vegetables well, cut the onion into rings, garlic into large slices, and divide the cherry tomatoes into halves. Cut the avocado and mozzarella into medium-sized cubes. Tear the salad with your hands.
Очистите креветки, отделите хвостики и головы, извлеките кишки, вымойте и обсушите. Все овощи хорошо промойте, нарежьте лук – колечками, чеснок – крупными пластинами, черри разделите на половинки. Авокадо и моцареллу порежьте на кубики среднего размера. Салат нарвите руками.
Heat the olive oil in a frying pan, add the garlic slices and sauté until fragrant, then remove the garlic. Place shrimp in a frying pan, add salt, pepper and spices and fry lightly. You don’t have to defrost the shrimp in advance, but then you need to peel them after frying.
В сковороде разогрейте оливковое масло, выложите пластины чеснока и пассеруйте до образования запаха, после чего достаньте чеснок. В сковороду выложите креветки, добавьте соль, перец и специи и слегка обжарьте. Креветки можно не размораживать заранее, но тогда чистить их нужно уже после жарки.
Place the ingredients in a salad bowl: cherry tomatoes, mozzarella and avocado. Next, add lettuce leaves and then shrimp. In a container, mix olive oil with the juice of half a lemon, add your favorite spices, salt and pepper, and stir. Season the salad with the resulting sauce.
В салатник выкладывайте ингредиенты: черри, моцареллу и авокадо. Далее добавьте салатные листья и затем креветки. В емкости смешайте оливковое масло с соком из половины лимона, насыпьте любимых специй, посолите и поперчите, перемешайте. Полученным соусом заправьте салат.
Serve the finished salad chilled; you can prepare it in portions at once, placing the food on plates and pouring the dressing on top.
Готовый салат подавайте в охлажденном виде, можно готовить сразу порционно, выкладывая продукты на тарелки и уже сверху поливать заправкой.