Prepare the ingredients required from the list in the recommended quantities. Remove the chicken breast from the bone, rinse under cold running water and pat dry with a paper towel. Rinse the lentils with water several times until they become transparent, peel the vegetables and rinse with water to remove debris and dirt.
Подготовьте необходимые по списку ингредиенты в рекомендуемом количестве. Куриную грудку отделите от кости, промойте проточной холодной водой и обсушите бумажным полотенцем. Чечевицу промойте водой несколько раз до ее прозрачности, овощи очистите и ополосните водой от мусора и грязи.
Cut the prepared chicken breast into small cubes, place in a frying pan with butter and add milk to the meat. Simmer the meat in milk under the lid until the liquid has completely evaporated, then add water and continue simmering the dish.
Подготовленную куриную грудку нарежьте небольшими кубиками, выложите на сковороду с маслом и присоедините к мясу молоко. Тушите мясо в молоке под крышкой до полного испарения жидкости, затем долейте воду и продолжайте тушить блюдо.
Meanwhile, cut the peeled onion into thin half rings, grate the carrots and add the vegetables to the meat. Simmer the ingredients for 7-8 minutes, then add the previously washed lentils and pour one and a half glasses of water into the frying pan. Cook the porridge with meat and vegetables over low heat, season with salt and pepper to taste.
Тем временем очищенный лук нарежьте тонкими полукольцами, морковь натрите на терке и присоедините овощи к мясу. Тушите ингредиенты в течение 7-8 минут, после чего присоедините ранее вымытую чечевицу и залейте полтора стакана воды в сковороду. Готовьте кашу с мясом и овощами на медленном огне, приправьте солью и перцем по вкусу.
5 minutes after adding lentils to the dish, add the bell pepper cut into strips to the porridge with meat and continue to simmer the dish for about 10-15 minutes until all the ingredients are fully cooked.
Через 5 минут после добавления в блюдо чечевицы добавьте к каше с мясом нарезанный соломкой болгарский перец и продолжайте тушить блюдо примерно 10-15 минут до полной готовности всех ингредиентов.
Serve healthy porridge made from crumbly lentil cereals with chicken breast and vegetables hot, flavoring the dish with butter and garnishing with finely chopped parsley or dill.
Полезную кашу из рассыпчатой чечевичной крупы с куриной грудкой и овощами подавайте в горячем виде, сдобрив блюдо сливочным маслом и украсив мелкорубленной зеленью петрушки или укропа.