Cut the pike perch into portions. Wash and peel the vegetables, cut the onion into thin half rings, grate the carrots on a coarse grater, and cut the celery, bell peppers and leeks into thin strips.
Нарежьте судака на порционные куски. Овощи помойте, очистите, лук нарежьте тонкими полукольцами, морковь натрите на крупной терке, а сельдерей, сладкий перец и лук порей нарежьте тонкой соломкой.
Roll portioned pieces of fish in flour and fry in a heated frying pan with vegetable oil until golden brown. Remove the fish from the pan.
Порционные куски рыбы обваляйте в муке и обжарьте на разогретой сковороде с растительным маслом до золотистого цвета. Снимите рыбу со сковороды.
Fry the carrots in the same oil until soft, add the onion, celery and fry for another 10 minutes. After time, add pepper and leek, stir.
На этом же масле обжарьте морковь до мягкости, добавьте лук, сельдерей и обжарьте еще в течение 10 минут. По истечение времени добавьте перец и лук порей, перемешайте.
Mix tomato paste with water and add to vegetables, add salt and pepper. Mix thoroughly.
Смешайте томатную пасту с водой и добавьте к овощам, посолите и поперчите. Тщательно перемешайте.
Place the pike perch with the stewed vegetables, cover with a lid and simmer over low heat until cooked. Serve vegetables with fish in portioned plates, sprinkled with chopped fresh herbs.
Уложите судака к тушенным овощам, накройте крышкой и тушите на медленном огне до готовности. Подавайте овощи с рыбой в порционных тарелках, посыпав измельченной свежей зеленью.
Add beets to the dish for rich color, and for tenderness you can add young zucchini.
К блюду для насыщенного цвета добавьте свеклу, а для нежности можно добавить молодой кабачок.