Preheat the oven to 180˚C. Prepare a heat-resistant pan, foil and dishes. Wash the liver and remove the films, and then cut it into two halves. Peel and wash the vegetables. Cut the zucchini, potatoes and tomatoes into medium cubes. Cut the carrots into circles, the pepper into thin slices, and the onion into thin rings. Grate the cheese on a grater with large blades. Prepare the remaining ingredients.
Разогрейте духовку до 180˚C. Подготовьте жаропрочную форму, фольгу и посуду. Печёнку помойте и удалите плёнки, а затем разрежьте на две половинки. Овощи очистите и помойте. Кабачок, картошку и помидор нарежьте средним кубиком. Морковь нарежьте кружочками, перец, тоненькими дольками, а лук тонкими колечками. Сыр натрите на тёрке с крупными лезвиями. Приготовьте остальные ингредиенты.
Place all vegetables in a deep bowl. Add liver to vegetables, add salt and stir. In a separate bowl, mix sour cream, tomato and adjika.
В глубокую посуду переложите все овощи. К овощам добавьте печёнку, посолите, перемешайте. В отдельной посуде смешайте сметану, томат и аджику.
Combine all ingredients together. Add salt and pepper if necessary. Place the liver-vegetable mixture in a greased pan. Cover with foil and place in the oven for 40 minutes.
Соедините все ингредиенты воедино. Подсолите и поперчите при необходимости. Выложите печёночно-овощную смесь в смазанную маслом форму. Накройте фольгой, установите в духовку на 40 минут.
Remove the pan from the oven. Remove the foil and sprinkle with cheese. Place in the oven again for 10 minutes.
Достаньте форму из духовки. Снимите фольгу, посыпьте сыром. Снова поставьте в духовку на 10 минут.
Place the finished dish on a beautiful plate and, garnish with herbs, serve.
Выложите готовое блюдо на красивую тарелку и, украсив зеленью, подайте к столу.