If using frozen shrimp, remove them from the freezer ahead of time. Peel the shrimp, remove heads, tails, and intestines and rinse thoroughly. Wash the greens and chop finely.
Если используйте замороженные креветки, достаньте их из морозилки заранее. Очистите креветки, удалите головы, хвостики, кишки и тщательно промойте. Зелень вымойте и мелко нарубите.
In a container, mix the liquid ingredients: honey and olive oil. If desired, you can add a tablespoon of wine vinegar. Add salt, pepper, mix with chopped herbs and stir.
В емкости смешайте жидкие ингредиенты: мед и оливковое масло. По желанию можно добавить столовую ложку винного уксуса. Посолите, поперчите, смешайте с нарезанной зеленью и перемешайте.
Place the shrimp in a bowl with the sauce and leave to marinate for a while. Cut the bacon slices into halves and wrap each shrimp in one half and secure with a toothpick or skewer. Lightly grease a baking tray or baking dish with oil and place the shrimp on it. Bake in an oven preheated to 180-190 °C until a golden brown crust appears.
Креветки выложите в миску с соусом и оставьте на некоторое время мариноваться. Ломтики бекона разрежьте на половинки и каждую креветку заверните в такую половинку, скрепите зубочисткой или шпажкой. Противень или форму для запекания немного смажьте маслом и разместите на нем креветки. Выпекайте в разогретой до 180-190 °C духовке до появления румяной, коричневой корочки.
Place the baked bacon-wrapped shrimp on a wide plate and serve with lemon wedges.
Запеченные креветки в беконе выложите на широкую тарелку и подавайте с дольками лимона.