Clean the shrimp, remove the tails and heads, remove the guts, rinse and dry. Wash the pears and use a sharp knife or a special device to cut them in half using a zigzag. As a result, the pear halves will resemble flowers. Grate the cheese on a coarse grater.
Очистите креветки, отделите хвостики и головы, извлеките кишки, промойте и обсушите. Груши вымойте и с помощью острого ножа или специального приспособления разрежьте напополам зигзагом. В результате половинки груш будут напоминать цветы. Сыр натрите на крупной терке.
Remove the pulp from the pear halves with a spoon or knife, mash with a fork or finely chop. Place the grated cheese in a separate container, break the egg and pour in one tablespoon of soy sauce. Add pear pulp there and mix.
Из половинок груш ложкой или ножом достаньте мякоть, разомните вилкой или мелко нарежьте. В отдельную емкость выложите натертый сыр, разбейте яйцо и влейте одну столовую ложку соевого соуса. Туда же добавьте мякоть груши, перемешайте.
Fill the pears with the mixture and place the shrimp on top. In a bowl, combine the remaining soy sauce and olive oil, add pepper and a little salt, and stir. Next, pour the dressing on top of the pears. Place them in a baking dish or baking tray and bake in an oven preheated to 180°C for 15 minutes.
Наполните груши полученной смесью, сверху положите креветки. В миске смешайте оставшийся соевый соус и оливковое масло, поперчите и немного посолите, перемешайте. Далее вылете заправку сверху на груши. Поставьте их в форму для запекания или противень и выпекайте в разогретой до 180 °C духовке в течение 15 минут.
Serve the pears hot. Sprinkle finely chopped dill on top.
Подавайте груши горячими. Сверху посыпьте мелко нарезанным укропом.