Prepare the molds. Soak gelatin in water for 30 minutes. Cut 40 g of apricots into cubes, puree the rest with a blender.
Приготовьте формочки. Желатин замочите в воде на 30 минут. Нарежьте кубиками 40 г абрикосов, остальные перебейте блендером в пюре.
For compote. Place apricot puree in a saucepan. Add sugar and starch, bring to a boil and remove from heat. Dissolve the gelatin in the microwave and add it to the puree. Form ring, wrap with cling film. Pour the puree into it in a thin layer of 1 cm. Lay out the apricot pieces. Place in the freezer for 2 hours.
Для компота. Абрикосовое пюре выложите в сотейник. Добавив сахар и крахмал, доведите до кипения и снимите с огня. Распустите желатин в микроволновке и добавьте его в пюре. Формовое кольцо, оберните пищевой плёнкой. Перелейте в него пюре, тонким слоем в 1 см. Выложите кусочки абрикосов. Поставьте в морозильник на 2 часа.
For the mousse, soak the gelatin in milk. Whip the cream to soft peaks. Dissolve the gelatin in the microwave and pour it over the chocolate. When melted, add to the cream and mix gently.
Для мусса, замочите желатин в молоке. Взбейте сливки до мягких пик. Желатин распустите в микроволновке и залейте им шоколад. Когда он растопится, добавьте в сливки и осторожно смешайте.
Pour a little mousse into the molds, insert the compote cut to size into the middle, pour the mousse on top again and insert the sticks. Pour over melted chocolate and place in the freezer for 3 hours.
В формочки налейте немного мусса, в середину вставьте отрезанные по размерам компоте, сверху снова налейте мусс и вставьте палочки. Полейте растопленным шоколадом и уберите в морозильник, на 3 часа.
Place the finished dessert on a beautiful dish and offer it to your guests.
Выложите готовый десерт на красивое блюдо и предложите гостям.