If using frozen shrimp, remove them from the freezer. Clean the shrimp, remove the heads and tails, remove the guts and rinse. Wash the eggplant, cut into cubes and sprinkle with salt, leave for a while to remove the bitterness. Peel the garlic and chop finely. Wash the pepper, remove the core and cut into small pieces.
Если используйте замороженные креветки, достаньте их из морозилки. Очистите креветки, удалите головы и хвостики, извлеките кишки и промойте. Баклажан промойте, нарежьте кубиками и посыпьте солью, оставьте на какое-то время, чтобы из него вышла горечь. Чеснок очистите и нарубите мелко. Перец вымойте, удалите сердцевину и нарежьте маленькими кусочками.
Pour vegetable oil into a frying pan, heat and add eggplant with bell pepper. Stir-fry the vegetables until soft, about 5 minutes. Then add two tablespoons of soy sauce, garlic, salt and pepper, add your favorite spices, such as Italian herbs, and simmer for a couple more minutes.
В сковороду влейте растительное масло, нагрейте и выложите баклажан с болгарским перцем. Помешивая, обжаривайте овощи до мягкого состояния примерно 5 минут. Затем добавьте две столовые ложки соевого соуса, чеснок, посолите и поперчите, добавьте любимые специи, например, итальянские травы и тушите еще пару минут.
Transfer the vegetables from the frying pan to a blender bowl and puree. Heat the pan again, pour in the remaining soy sauce and add the shrimp. Fry for 2-3 minutes on each side, then place on a plate and sprinkle with the juice of half a lemon. Add vegetable sauce to shrimp.
Овощи из сковороды переложите в чашу блендера и доведите до состояния пюре. Сковороду снова разогрейте, влейте оставшийся соевый соус и выложите креветки. Обжаривайте по 2-3 минуты с каждой стороны, после чего выложите на тарелку и сбрызните соком половины лимона. Добавьте к креветкам овощной соус.
Shrimp in eggplant sauce can be served either chilled as an appetizer or hot with your favorite side dish. Garnish the top of the dish with a sprig of fresh parsley or basil.
Креветки в соусе из баклажана можно подавать как в охлажденном виде в качестве закуски, так и в горячем к любимому гарниру. Украсьте блюдо сверху веточкой свежей петрушки или базилика.