Peel the pumpkin and grate it on a fine grater.
Тыкву очистите, натрите на мелкой терке.
Simmer the grated pumpkin in a frying pan until soft. At the end of cooking, add 2 tbsp. milk, mix well. Using a blender, blend the pumpkin until smooth.
Потушите на сковороде натертую тыкву до мягкости. В конце приготовления добавьте 2 ст.л. молока, хорошо перемешайте. При помощи блендера взбейте тыкву до однородного пюре.
In a separate container, mix sugar and eggs, add pumpkin puree. Gradually add sifted flour, vegetable oil, a pinch of salt, lemon juice and soda. Stir until a homogeneous consistency is formed.
В отдельной емкости смешайте сахар и яйца, добавьте тыквенное пюре. Постепенно добавьте просеянную муку, растительное масло, щепотку соли, сок лимона и соду. Перемешивайте до образования однородной консистенции.
Fry the pancakes in a frying pan until cooked on both sides. Cover the finished pancakes on a plate and leave for 20 minutes.
Обжарьте на сковороде блинчики до готовности с обеих сторон. Готовые блины на тарелке накройте крышкой, оставьте на 20 минут.
Serve finished pumpkin pancakes with honey or jam.
Готовые тыквенные блинчики подавайте с медом или джемом.