Sift the wheat flour through a sieve. Pour boiling water over oatmeal for 30 minutes.
Просейте пшеничную муку через сито. Залейте овсяные хлопья кипятком на 30 минут.
In a bowl, mix oatmeal, flour, milk, water. Gradually add eggs, 3 tbsp. vegetable oil, salt, sugar and soda. Stir until a homogeneous consistency is formed, add a pinch of citric acid.
В миске смешайте овсяные хлопья, муку, молоко, воду. Постепенно добавьте яйца, 3 ст.л. растительного масла, соль, сахар и соду. Вымешивайте до образования однородной консистенции, добавьте щепотку лимонной кислоты.
In a heated, oiled frying pan, fry the pancakes on both sides until cooked through, about 3 minutes on each side.
На смазанной маслом разогретой сковороде обжарьте блинчики с двух сторон до готовности, приблизительно по 3 минуты с каждой стороны.
Mix jam and sour cream and serve ready-made pancakes with them.
Смешайте варенье и сметану, и подавайте с ними готовые блины.