Wash the potatoes, peel them and cut into medium-sized cubes. Remove the skins from the onions and chop finely. Prepare separate containers for preparing the dough and filling. Grease a baking sheet with vegetable oil. Measure out all the necessary ingredients.
Картофель помойте, почистите от кожуры и порежьте кубиками среднего размера. Удалите шелуху с репчатого лука и мелко порежьте. Приготовьте отдельные емкости для приготовления теста и начинки. Противень смажьте растительным маслом. Отмерьте все необходимые ингредиенты.
For the dough, stir the milk powder in a glass of warm water and pour in the yeast, sugar and let it brew for 20 minutes. In a deep container, combine some of the sifted flour, eggs, melted butter, mix well and pour in the prepared dough. Add the remaining flour and knead the dough until smooth. Cover with cling film and let sit in a warm place for 60 minutes.
Для опары в стакане с теплой водой размешайте сухое молоко и залейте им дрожжи, сахар и дайте настояться 20 минут. В глубокой емкости соедините часть просеянной муки, яйца, растопленное сливочное масло, хорошо перемешайте и влейте готовую опару. Добавьте оставшуюся муку и вымешайте тесто до однородного состояния. Накройте пищевой пленкой и дайте настояться в теплом месте 60 минут.
To prepare the filling, boil the potatoes, drain the water, mash and leave to cool. Melt the butter in a saucepan and fry the onion in it until slightly golden brown. Pour into mashed potatoes, add nutmeg and mix well.
Для приготовления начинки сварите картофель, слейте воду, разомните и поставьте остужаться. В сотейнике растопите сливочное масло и обжарьте в нем лук до слегка золотистой корочки. Влейте в картофельное пюре, добавьте мускатный орех и хорошо перемешайте.
Place the dough on a floured surface, knead it again and divide into 20 pieces. Roll each part into a flat cake with a diameter of 10 cm, place a tablespoon of filling in the middle and pinch the dough.
Выложите тесто на поверхность, присыпанной мукой, обомните его еще раз и разделите на 20 частей. Каждую часть раскатайте в лепешку диаметром 10 см., в середину положите столовую ложку начинки и защипните тесто.
Place the pies on a baking sheet and let rest for 20 minutes. In a separate container, beat the egg and brush the pies with a brush, sprinkle with sesame seeds. Bake in the oven at 200°C for 20 minutes until golden brown.
Выложите пирожки на противень и дайте постоять 20 минут. В отдельной емкости взбейте яйцо и кисточкой промажьте пирожки, посыпьте кунжутом. Выпекайте в духовке при 200°C 20 минут до румяной корочки.
Place the potato pies on a plate and serve hot.
Пирожки с картошкой выложите на блюдо и подавайте к столу горячими.