Wash the lemons, dry them, grate the zest. Squeeze the juice from one lemon. Warm the butter from the refrigerator to room temperature. Cover a baking sheet with parchment.
Лимоны помойте, обсушите, натрите цедру. Из одного лимона выжмите сок. Сливочное масло согрейте после холодильника до комнатной температуры. Противень застелите пергаментом.
Break the eggs into a deep bowl and add sugar. Add lemon zest and beat with a mixer until smooth and creamy. Add soft butter to the resulting mixture and pour in lemon juice. Beat everything well again.
В глубокую миску разбейте яйца и насыпьте сахар. Добавьте цедру лимонов и взбейте миксером до однородного крема. К полученной смеси добавьте мягкое сливочное масло и влейте лимонный сок. Еще раз все хорошо взбейте.
Combine flour with baking powder and mix well. Pour the flour mixture into the dough and mix well until all ingredients are completely moistened. The dough turns out soft and tender. Cover the bowl with the dough with the bag and place in the refrigerator for 30 - 40 minutes.
Муку соедините с разрыхлителем и хорошо перемешайте. Всыпьте мучную смесь в тесто и хорошо вымешайте до полного увлажнения всех ингредиентов. Тесто получается мягкое и нежное. Накройте пакетом миску с тестом и поместите в холодильник на 30 - 40 минут.
Divide the dough into walnut-sized pieces. Roll into a ball and roll it first in flour and then in powdered sugar. Place on a baking sheet, flattening slightly at a short distance from each other. Bake in the oven at 180°C for 15 minutes.
Разделите тесто на кусочки величиной с грецкий орех. Скатайте шарик и обваляйте его сначала в муке, а затем в сахарной пудре. Выложите на противень, слегка приплюснув на небольшом расстоянии друг от друга. Выпекайте в духовке при температуре 180 °C в течение 15 минут.
Dust the cookies with powdered sugar before serving.
Перед подачей посыпьте печенье сахарной пудрой.