Finely chop the onion, grate the carrots on a coarse grater, cut the tomatoes and peppers into pieces.
Лук мелко нарежьте, морковь натрите на крупной терке, помидоры и перец нарежьте кусочками.
Fry the chopped onion in a frying pan with vegetable oil, then add carrots, peppers and tomatoes to it. Continue frying the vegetables until softened, add salt and spices to taste.
Обжарьте на сковороде с растительным маслом нарезанный лук, затем добавьте к нему морковь, перец и помидоры. Продолжайте обжаривать овощи до размягчения, добавьте соль и специи по вкусу.
At the end of cooking, add sour cream, mix everything, cook for another 1 minute over low heat and turn off. Cool the sauce and puree in a blender until smooth.
В конце приготовления добавьте сметану, все перемешайте, готовьте еще 1 минуту на медленном огне и выключите. Остудите соус и пробейте блендером до однородности.
Serve the sauce with various side dishes or meats. If desired, you can add fresh parsley or dill.
Подавайте соус к различным гарнирам или мясу. По желанию можете дополнить свежей петрушкой или укропом.