Sift the flour. Prepare a convenient bowl for mixing ingredients.
Просейте муку. Подготовьте удобную миску для смешивания ингредиентов.
Pour sour milk into a bowl. Stir the lumps into the milk using a whisk. Add baking powder, sugar and salt. Add the eggs to the bowl and beat again. Pour the flour into the bowl too. Add water, vegetable oil and mix everything.
Кислое молоко налейте в миску. Размешайте комочки в молоке с помощью венчика. Всыпьте разрыхлитель, сахар и соль. В миску добавьте яйца и снова взбейте. Муку тоже всыпьте в миску. Добавьте воду, растительное масло и все перемешайте.
Knead the dough. The consistency of the mass should be like liquid sour cream. Leave the dough to stand for 20 minutes.
Замесите тесто. Консистенция массы должна быть, как у жидкой сметаны. Тесто оставьте постоять 20 минут.
Fry pancakes from the resulting dough.
Из полученного теста жарьте блины.
Place the finished pancakes in a stack on a plate and serve with jam.
Готовые блины выложите стопкой на тарелку и подавайте с джемом.