Divide the chicken eggs into whites and yolks, sift the flour through a sieve.
Куриные яйца разделите на белки и желтки, муку просейте через сито.
Mix the yolks with sugar, add salt, pour in 0.5 cups of milk, gradually add flour and at the very end the remaining milk with vegetable oil. In a separate container, beat the whites and carefully add them to the dough, stirring at the same time.
Смешайте желтки с сахаром, посолите, влейте 0,5 стакана молока, постепенно добавляйте муку и в самом конце оставшееся молоко с растительным маслом. В отдельной емкости взбейте белки и аккуратно добавьте в тесто, одновременно помешивая.
Add butter to a heated frying pan and pour in half a ladle of dough. Bake on each side for 1-2 minutes until golden brown.
В разогретую сковороду добавьте сливочное масло и влейте половину половника теста. Выпекайте с каждой стороны по 1–2 минуте до золотистого цвета.
Place the pancakes in a stack, coat them with butter, and serve hot.
Выложите блинчики стопкой, промазав сливочным маслом, подавайте к столу горячими.