Recipes / Chocolate coconut cookies Шоколадно-кокосовое печенье
Coconut flakes are the crushed flesh of ripe coconuts, which is used for culinary purposes to be added to various dishes. Despite the fairly high calorie content, shavings are sprinkled on desserts and added to fillings, sauces, and creams. Coconut flakes contain vitamins C, E, group B (B1, B2, B4, B5, B6, B9), PP, macro- and microelements (sodium, magnesium, phosphorus, potassium, sulfur, calcium, zinc, copper, selenium) and food acids.
Кокосовая стружка представляет собой измельченную мякоть спелого кокоса, которую используют в кулинарии для добавления в различные блюда. Несмотря на её достаточно высокую калорийность, стружку посыпают десерты, добавляют в начинки, соусы и кремы. В кокосовой стружке присутствуют витамины С, Е и группы В (В1, В2, В4, В5, В6, В9), РР, а также макро- и микроэлементы (натрий, магний, фосфор, калий, сера, кальций, цинк, медь, селен) и пищевые кислоты.
Steps / Шаги:
Preheat the oven to 180ºC. Melt the honey a little.
Разогрейте духовку до 180 ºС. Немного растопите мед.
In a deep bowl, mix cocoa and coconut flakes. Beat an egg into a separate bowl and add honey. Whisk thoroughly. Pour the resulting mass into the cocoa. Mix and mash with a fork.
В глубокой мисочке смешайте какао и кокосовую стружку. В отдельную посуду вбейте яйцо и добавьте мед. Тщательно взбейте. Налейте получившуюся массу к какао. Смешайте и разомните вилкой.
Form into balls and flatten them with your palm. Line a baking sheet with parchment. Place the cookies on a baking sheet, place in a preheated oven, and bake for 18-20 minutes.
Сформируйте шарики, сплюсните их ладошкой. Застелите противень пергаментом. Выложите печеньки на противень, поставьте в разогретую духовку, выпекайте в течение 18-20 минут.
Serve the cookies chilled on a serving platter with tea, warm milk or coffee drink.
Подавайте печеньки на сервировочном блюде к чаю, теплому молоку или кофейному напитку охлажденными.