Prepare the ingredients required from the list in the recommended quantities. Separate the chicken fillet from the bone, rinse under cold running water and dry with a paper towel. Rinse the tomatoes and eggplant with water to remove dust and dirt, peel the garlic.
Подготовьте необходимые по списку ингредиенты в рекомендуемом количестве. Куриное филе отделите от кости, промойте проточной холодной водой и обсушите бумажным полотенцем. Помидоры и баклажан ополосните водой от пыли и грязи, чеснок очистите от шелухи.
Cut the washed eggplant into thin slices along the length of the vegetable, cut the tomatoes into small slices, finely chop the garlic and parsley. Fry the sliced eggplant in a frying pan on both sides for about 3-4 minutes until lightly browned. Place the fried eggplant slices into a greased baking dish.
Вымытый баклажан нарежьте тонкими пластинами по длине овоща, помидоры нарежьте кружочками небольшой толщины, чеснок и петрушку мелко нарубите. Нарезанный баклажан обжарьте на сковороде с обеих сторон примерно по 3-4 минуты до появления легкой румяности. Обжаренные пластины баклажана переложите в форму для запекания, смазанную маслом.
Cut the washed chicken breast lengthwise, without cutting all the way through, open the breast like a book and beat it with a hammer. Then sprinkle salt, pepper and seasonings on all sides and place on top of the eggplants in the pan. Next, lay out a layer of thin slices of eggplant, grease them with mayonnaise, and distribute the tomatoes cut into circles on top. Sprinkle the dish with chopped garlic and parsley, then grated cheese and place the dish in the oven preheated to 170 °C and bake for 25-30 minutes.
Вымытую куриную грудку разрежьте вдоль по длине, не дорезая до конца, откройте грудку как книжку и отбейте ее молотком. Затем посыпьте солью, перцем и приправами со всех сторон и переложите в форму сверху на баклажаны. Далее выложите слой тонких пластин баклажана, смажьте их майонезом, и сверху распределите нарезанные кружками помидоры. Посыпьте блюдо измельченным чесноком и петрушкой, потом тертым сыром и отправьте блюдо в духовую печь, разогретую до 170 °С, запекаться в течение 25-30 минут.
Serve hearty chicken baked with eggplants and tomatoes in the oven hot, cutting the dish into portions and adding your favorite side dish.
Сытную курицу, запеченную с баклажанами и помидорами в духовке, подавайте в горячем виде, разрезав блюдо на порционные кусочки и дополнив его любимым гарниром.