Cut the dried apricots into small pieces, pour boiling water for 10 minutes. Preheat the oven to 180ºC. Drain the liquid.
Нарежьте курагу небольшими кусочками, залейте кипятком на 10 минут. Разогрейте духовку до 180 ºС. Слейте жидкость.
Beat an egg into a deep plate or bowl, add vanilla sugar, salt, sugar, and vegetable oil. Mix with a whisk or mixer until smooth. Add starch and mix.
В глубокую тарелку или чашу вбейте яйцо, всыпьте ванильный сахар, посолите, посахарите, влейте растительное масло. Смешайте при помощи венчика или миксера до однородности. Всыпьте крахмал, смешайте.
Separately mix flour with baking powder. Mix and add to the whipped mixture. Knead the dough. Divide into several small parts. Mash with your palm, lay out pieces of dried apricots, roll into a ball.
Отдельно смешайте муку с разрыхлителем теста. Смешайте, всыпьте к взбитой массе. Замесите тесто. Разделите на несколько небольших частей. Разомните ладонью, выложите кусочки кураги, сверните в шарик.
Cover a baking sheet with parchment. Dip each cookie in sugar, press a little, and place on a baking sheet. Place in the oven, cook for 12-15 minutes.
Противень застелите пергаментом. Обмакивайте каждую печеньку в сахар, немного прижимайте, выкладывайте на противень. Поставьте в духовку, готовьте в течение 12-15 минут.
Serve the cookies on a serving tray chilled with tea or coffee.
Подавайте печенье на сервировочном подносе охлажденным к чаю или кофе.