Wash the vegetables and ginger, peel the ginger and garlic, prepare the skewers.
Помойте овощи и имбирь, очистите имбирь и чеснок от оболочки, подготовьте шпажки.
Thaw the shrimp, rinse well, and if they are in the shell, peel them. Finely grate the peeled ginger root, chop the chili into rings and remove the seeds, finely chop the garlic.
Разморозьте креветки, хорошо промойте и если они в панцире, то очистите их. Мелко натрите очищенный корень имбиря, чили порубите кольцами и уберите семена, мелко нарежьте чеснок.
Grind the garlic and ginger with salt in a mortar, add hot pepper, honey and vegetable oil. Mix the shrimp with the resulting marinade and let it brew.
Разотрите в ступке чеснок и имбирь с солью, добавьте к ним острый перец, мед и растительное масло. Смешайте креветки с получившимся маринадом и дайте в нем настояться.
Thread 3-4 shrimp onto one skewer, then place them on a baking sheet so that they do not touch and sprinkle with sesame seeds. Bake in the oven on the “grill” setting until golden brown.
На одну шпажку нанизывайте по 3-4 креветки, после этого выложите их на противень так, чтобы они не соприкасались и посыпьте кунжутом. Запекайте в духовке на режиме «гриль» до золотистой корочки.
Serve shrimp with soy sauce.
Подайте креветки с соевым соусом.