Recipes / Lenten cookies with lemon zest Постное печенье с цедрой лимона
Lemon is a fruit tree growing in Asia, the Caucasus, the Mediterranean, and the USA. Lemon pulp contains a large amount of vitamin C, as well as vitamins E, D, PP, acids (citric, folic, ascorbic, pantothenic), macro- and microelements (iron, boron, copper, chlorine, sodium, magnesium, phosphorus, calcium, etc.). In lemon, not only the pulp is valuable, but also the zest, which contains essential oils, phytoncides, dietary fiber, and pectin compounds necessary for human immunity.
Лимон — плодовое дерево, встречающееся в странах Азии, на Кавказе, в Средиземноморье и в США. Мякоть лимона богата витамином C, а также витаминами E, D и PP, а ещё содержит кислоты (лимонную, фолиевую, аскорбиновую, пантотеновую) и макро- и микроэлементы (железо, бор, медь, хлор, натрий, магний, фосфор, кальций и другие). Ценность лимона простирается не только на мякоть: цедра богата эфирными маслами, фитонцидами, пищевыми волокнами и пектиновыми соединениями, которые необходимы для иммунитета человека.
Steps / Шаги:
Trim the lemon peel, rinse, and pour boiling water over it. Remove the seeds from the pulp. Preheat the oven to 180ºC.
Обрежьте кожуру лимона, промойте, залейте кипятком. Из мякоти удалите косточки. Разогрейте духовку до 180 ºС.
Place the lemon zest and pulp into a blender bowl and blend until pureed. Add sugar, butter, soda, flour. Knead the dough.
В чашу для блендера поместите цедру и мякоть лимона, измельчите до состояния пюре. Добавьте сахар, масло, соду, муку. Замесите тесто.
Roll out the dough, cut out circles or shape into any other shape. Cover a baking sheet with parchment and place the cookies. Place in the oven and bake for 10 to 15 minutes until cooked through.
Раскатайте тесто, вырежьте кружочки или придайте любую другую форму. Противень застелите пергаментом, выложите печеньки. Поставьте в духовку, запекайте от 10 до 15 минут до готовности.
Serve the cookies chilled and sprinkle with powdered sugar or sesame seeds before baking.
Подавайте печение охлажденным, посыпьте сахарной пудрой или кунжутными семечками до запекания.