Wash the potatoes thoroughly and dry. Peel the shrimp and garlic. Preheat the oven to 220℃.
Картофель тщательно вымойте и обсушите. Почистите креветки и чеснок. Разогрейте духовку до 220℃.
Brush the potatoes with olive oil and place in a baking dish. Place in a preheated oven. Cook on the top tier for 20-25 minutes, then reduce the temperature to 190℃ and bake for another 40 minutes until golden brown.
Картофель смажьте оливковым маслом и выложите в форму для запекания. Отправьте в разогретую духовку. Готовьте на верхнем ярусе 20-25 минут, далее убавьте температуру до 190℃ и запекайте еще 40 минут до образования золотистой корочки.
While the potatoes are baking, prepare the sauce. Combine sour cream, mayonnaise, lemon juice and tomato paste. Add crushed garlic, pepper, salt and stir. Mix the sauce with the shrimp.
Пока картофель запекается, приготовьте соус. Соедините сметану, майонез, сок лимона и томатную пасту. Добавьте давленый чеснок, перец, соль и перемешайте. Смешайте соус с креветками.
Cut the baked potato crosswise and squeeze a little so that the vegetable opens up. Place the filling into the cut. Serve hot.
Запеченный картофель надрежьте крест-накрест и немного сдавите, чтобы овощ как бы раскрылся. Выложите начинку в надрез. Подавайте горячей.
Garnish the potatoes with grated Parmesan and chopped green onions.
Украсьте картофель тертым пармезаном и рубленым зеленым луком.