Peel the shrimp and place in boiling water for 2 minutes. Wash the leeks, cool the whey.
Очистите креветки и опустите на 2 минуты в кипяток. Помойте лук-порей, охладите сыворотку.
Prepare the dough. To do this, whisk the egg, salt and vegetable oil, add the whey and whisk again. Add flour in portions and knead the dough briefly with your hands so that it does not become rubbery. Leave the covered dough to rise for 10-15 minutes.
Приготовьте тесто. Для этого взбейте венчиком яйцо, соль и растительное масло, добавьте сыворотку и снова взбейте. Добавляйте порциями муку и замешивайте недолго тесто руками, чтобы оно не стало резиновым. Оставьте накрытое тесто «подходить» 10-15 минут.
Finely chop the onion and fry in butter for a couple of minutes. Also chop the peeled, boiled shrimp into pieces and mix with onion and salt.
Мелко порубите лук и обжарьте на сливочном масле пару минут. Очищенные обваренные креветки также порубите на кусочки и перемешайте с луком, посолите.
Roll out the dough to a thickness of 2-3 mm and cut out identical circles from it with a glass. Spread the filling evenly into the dough and make dumplings. After everything is ready, cook the dumplings in boiling water until tender, season with butter.
Раскатайте тесто толщиной в 2-3 мм и вырежете из него одинаковые кружочки рюмкой. Равномерно выкладывайте в тесто начинку и лепите пельмени. После того как все будет готово, сварите в кипящей воде пельмени до готовности, заправьте сливочным маслом.
You can serve various sauces with dumplings. As a classic sauce, you can use sour cream, and adjika is also perfect. Soy sauce and toasted sesame seeds are ideal for the filling.
К пельменям можно подать различные соусы. Как классический соус можно взять сметану, так же отлично подойдет аджика. А к начинке идеально подойдет соевый соус и поджаренные кунжутные семечки.