Peel the garlic. Cut the lemon into large slices.
Очистите чеснок. Лимон нарежьте крупными кружочками.
Pour water into a suitable sized saucepan and place on fire. Add bay leaf, peppercorns, lemon, garlic and dill. After the water boils, keep it on the fire for another 10-12 minutes.
В кастрюлю подходящего размера налейте воду и поставьте на огонь. Добавьте лавровый лист, перец горошек, лимон, чеснок и укроп. После того, как вода закипит, держите на огне еще минут 10-12.
Place shrimp in a saucepan, bring to a boil and add salt. Cook for another 5-6 minutes. Taste the shrimp, and if the shrimp are under-salted, leave them in the brine to steep.
Выложите в кастрюлю креветки, доведите до кипения и посолите. Готовьте еще 5-6 минут. Попробуйте креветки, и, если креветки недосоленные, оставьте в рассоле, чтобы они настоялись.
Transfer the cooked shrimp to a serving platter, garnish with lime wedges and serve with your favorite sauce.
Готовые креветки переложите на сервировочное блюдо, украсьте дольками лайма и подавайте с любимым соусом.