Clean the shrimp and remove the vein on the back. Finely chop the lemongrass.
Очистите креветки, удалите прожилку на спинке. Лемонграсс мелко нарежьте.
Prepare the marinade in a salad bowl. To do this, mix fish sauce, sugar, vegetable oil and lemongrass. Stir until the sugar dissolves.
В салатнице приготовьте маринад. Для этого смешайте рыбный соус, сахар, растительное масло и лемонграсс. Размешивайте, пока сахар не растворится.
Place the shrimp in the marinade and refrigerate for 240 minutes. Grill shrimp for 3 minutes on each side.
Сложите креветки в маринад, поставьте в холодильник на 240 минут. Жарьте креветки на гриле, с каждой стороны по 3 минуты.
Sprinkle the finished shrimp with finely chopped dill before serving, or serve with garlic sauce.
Готовые креветки посыпьте мелко нарезанным укропом перед подачей, или подавайте с чесночным соусом.