Pancakes are a classic dish of Russian cuisine. Nowadays they are prepared with milk, kefir, water, with or without the addition of yeast. As many centuries ago, different types of flour are used: wheat, buckwheat, rice, corn. Since ancient times, pancakes have been served not just like that, but with jams, preserves, berries, fruits, honey and other fillings.
Блины — традиционное блюдо русской кухни. Их сегодня пекут на молоке, кефире, воде, с добавлением дрожжей и без них. Муку используют разной разновидности: пшеничную, гречневую, рисовую, кукурузную — как и много веков назад. С древних времён блины подают не просто так, а с джемами, вареньем, ягодами, фруктами, мёдом и другими начинками.
Steps / Шаги:
Sift the flour several times. Separate the yolks from the whites.
Просейте несколько раз муку. Отделите желтки от белков.
In a deep plate, beat the yolks with sugar, add salt and mix. Pour in milk and water. Add flour while stirring.
В глубокой тарелочке взбейте желтки с сахаром, посолите, смешайте. Влейте молоко, воду. Всыпайте, помешивая, муку.
Separately, beat the whites almost to peaks. Pour into the batter and mix. Heat the frying pan. Fry thin pancakes until golden.
Отдельно взбейте белки почти до пиков. Влейте в жидкое тесто, смешайте. Разогрейте сковороду. Обжаривайте тонкие блинчики до золотистости.
Serve the pancakes warm with sour cream, jam, jam or honey.
Подавайте блинчики теплыми к сметане, варенью, джему или меду.