Wash the zucchini, peel, grate on a fine or medium grater, let stand and squeeze out the liquid. Wash the parsley and chop finely.
Кабачок помойте, очистите, натрите на мелкой или средней терке, дайте постоять и отожмите жидкость. Петрушку помойте, мелко нарубите.
Place the zucchini in a deep bowl and break the egg into it. Add salt, pour in kefir, mix. Add parsley. While stirring, add flour. Pour in 1 tbsp. oil, add baking soda, stir, leave for 15-20 minutes.
Выложите кабачок в глубокую посуду, к нему разбейте яйцо. Посолите, влейте кефир, смешайте. Всыпьте петрушку. Помешивая, всыпьте муку. Влейте 1 ст.л. масла, всыпьте соду, перемешайте, оставьте на 15-20 минут.
Heat a frying pan, add vegetable oil, lay out the dough, fry the pancakes until cooked on both sides.
Разогрейте сковороду, добавьте растительное масло, выкладывайте тесто, жарьте блинчики до готовности с обеих сторон.
Grease hot pancakes with butter and serve on a serving bowl with sour cream or garlic sauce.
Горячие блинчики смажьте сливочным маслом, подавайте на сервировочной посуде к сметане или чесночному соусу.