Wash the broccoli and lemon, peel the garlic.
Помойте брокколи и лимон, чеснок очистите от шелухи.
Boil and peel the shrimp. Divide the broccoli heads into florets, cutting the largest ones in half lengthwise. Cut the garlic into slices and place it in a hot frying pan with olive oil, fry for 1 minute.
Отварите и почистите креветки. Разделите головки брокколи на соцветия, самые большие нарежьте пополам вдоль. Нарежьте чеснок пластинками и выложите его на раскаленную сковороду с оливковым маслом, жарьте 1 минуту.
Add the broccoli to the garlic and fry uncovered for 5 minutes over high heat, then turn the heat to low and leave covered until done. After this, add salt, add shrimp and herbes de Provence, stir.
К чесноку добавьте брокколи и жарьте 5 минут без крышки на сильном огне, затем включите медленный огонь и оставьте под крышкой до готовности. После этого посолите, добавьте креветки и прованские травы, перемешайте.
Cover the pan with a lid for 3-5 minutes. Squeeze lemon juice into vegetables and shrimp, and coarsely grate cheese there. Turn off the heat and cover again to melt the cheese.
Накройте сковороду крышкой на 3-5 минут. Выжмите сок лимона в овощи и креветки, туда же крупно натрите сыр. Выключите огонь и снова накройте крышкой, чтобы сыр расплавился.
Serve the broccoli and shrimp in a shallow dish.
Подавайте брокколи с креветками в углубленной тарелке.