Recipes / Homemade blueberry cookies Домашнее печенье с черникой
Blueberries are a wild berry that is valued not only for its delicate taste, but also for its benefits to the human body. Blueberries are most popular due to their positive effects on vision. This berry contains vitamins (A, C, E, PP, group B), macro- and microelements (iron, copper, manganese, potassium, phosphorus, sulfur, etc.), antioxidants, tannins, organic acids. In the modern world there are more than 100 types of blueberries.
Черника — дикая лесная ягода, ценится не только за нежный вкус, но и за пользу для организма человека. Её особую популярность обеспечивает положительное влияние на зрение. В составе ягоды присутствуют витамины А, С, Е, РР и витамины группы В, макро- и микроэлементы (железо, медь, марганец, калий, фосфор, сера и другие), антиоксиданты, дубильные вещества и органические кислоты. В современном мире известно более ста видов черники.
Steps / Шаги:
Thaw the blueberries. Peel the nuts and chop them. Soften the butter at room temperature. Separate the yolks from the whites. Preheat the oven to 180ºC.
Чернику разморозьте. Орешки очистите, порубите. Размягчите масло при комнатной температуре. Отделите желтки от белков. Разогрейте духовку до 180ºС.
In a deep bowl, mix sugar, egg yolks and butter. Add flour, beat with a mixer until smooth. Add cereal, nuts and blueberries and mix everything together.
В глубокой миске смешайте сахар, яичные желтки и сливочное масло. Всыпьте муку, взбейте миксером до однородности. Добавьте хлопья, орешки и чернику, все смешайте.
Cover a baking sheet with parchment. Form dough balls, flatten them a little, and place on a baking sheet. Bake the cookies for 15-20 minutes until done.
Противень застелите пергаментом. Сформируйте шарики из теста, немного приплюсните, выложите на противень. Поставьте выпекаться печенье в течение 15-20 минут до готовности.
Serve the cookies chilled on a serving platter or tray with tea or coffee. Sprinkle with powdered sugar if desired.
Подавайте печеньки охлажденными на сервировочном блюде или подносе к чаю или кофе. По желанию посыпьте сахарной пудрой.