Peel the potatoes and onions, wash and grate separately on a fine grater. Lightly squeeze the potatoes with a spoon and drain off excess liquid. Cut the loaf into slices 1-1.5 cm.
Картофель и лук очистите, помойте и натрите отдельно на мелкую терку. Картофель слегка отожмите ложкой и слейте лишнюю жидкость. Батон нарежьте на ломтики 1-1,5 см.
Mix grated potatoes and onions, add salt and pepper, add egg and mix.
Смешайте тертый картофель и лук, посолите, поперчите, добавьте яйцо и перемешайте.
Spread the potato mixture onto the loaf slices and smooth it out. Pour oil into a frying pan, heat and fry the sandwiches, potato side down first. When browned, turn over and lightly brown the other side.
Картофельную массу намажьте на ломтики батона, разровняйте ее. На сковороду налейте масло, разогрейте и поджарьте бутерброды сначала стороной с картошкой вниз. Когда подрумянятся, переверните и поджарьте немного другую сторону.
Potato sandwiches are very tasty with a glass of cold milk or fermented baked milk.
Картофельные бутерброды очень вкусны с кружкой холодного молока или ряженки.