Prepare the ingredients required from the list in the recommended quantities. Rinse the fish fillets with running cold water and dry with a paper towel. Wash the eggplant with water and peel the onion.
Подготовьте необходимые по списку ингредиенты в рекомендуемом количестве. Филе рыбы промойте проточной холодной водой и обсушите бумажным полотенцем. Баклажан помойте водой, лук очистите от шелухи.
Cut the washed eggplants into thin slices, place them in a deep bowl and add sour cream, salt and pepper. Mix the ingredients thoroughly to coat the eggplants with the dressing.
Вымытые баклажаны нарежьте кружочками небольшой толщины, переложите их в глубокую посуду и присоедините к ним сметану, соль и перец. Тщательно перемешайте ингредиенты, для того чтобы баклажаны пропитались заправкой.
Place the eggplants with sour cream and spices in a refractory dish, place fish steaks on top of them, greased with sour cream and seasoned with fish spices. Cut the peeled onion into thin half rings and place on top of the fish. Cover the dish with foil and place it in an oven preheated to 200°C to bake for 30 minutes. Then remove the foil from the dish and continue baking it for another 15 minutes until golden brown.
Баклажаны со сметаной и специями переложите в огнеупорную форму, сверху на них выложите стейки рыбы, смазанные сметаной и приправленные специями для рыбы. Очищенный лук нарежьте тонкими полукольцами и выложите сверху на рыбу. Прикройте блюдо фольгой и отправьте его в разогретую до 200 °С духовую печь запекаться в течение 30 минут. Затем уберите с блюда фольгу и продолжайте его запекать еще 15 минут до появления румяности.
Serve hot baked fish with juicy eggplants and sour cream dressing, complementing the dish with a side dish of rice or mashed potatoes.
Ароматную запеченную рыбу с сочными баклажанами под сметаной заправкой подавайте в горячем виде, дополнив блюдо гарниром из риса или картофельного пюре.