Preheat the oven to 180˚C. Prepare all ingredients according to the list. Remove milk, sour cream and butter from the refrigerator. Pour boiling water over the dried fruits for 10 minutes, drain in a colander and finely chop the dried apricots. Grate the boiled carrots on a fine grater. Heat the water to 37˚C.
Разогрейте духовку до 180˚C. Приготовьте все ингредиенты по списку. Молоко, сметану и масло выньте из холодильника. Сухофрукты залейте кипятком на 10 минут, откиньте на дуршлаг и мелко нарежьте курагу. Варёную морковь натрите на мелкой тёрке. Нагрейте воду до 37 ˚C.
Pour yeast into 30 ml of water, mix, put in a warm place for 10 minutes. Place sour cream in a cup, add 50 g of sugar and yolk. Mix and add to the yeast. Add 1 cup of flour and knead into a sticky dough. Cover with a lid and keep in a warm place for 90 minutes.
В 30 мл воды всыпьте дрожжи, смешайте, уберите в тепло на 10 минут. В чашку выложите сметану, насыпьте к ней 50 г сахара и желток. Смешайте и переложите к дрожжам. Насыпьте 1 стакан муки, замесите липкое тесто. Накройте крышкой, держите в тёплом месте 90 минут.
With grated carrots, mix dried fruits, butter and vanilla for dough, cinnamon, ginger, 1 tbsp. sugar and water, the one that was left. Add these ingredients to the ripe dough. Add the rest of the flour and knead the dough. Keep warm for 60 minutes.
С протертой морковью смешайте сухофрукты, масло и ванилин для теста, корицу, имбирь, 1 ст.л. сахара и воду, ту, что осталась. Введите эти ингредиенты в поспевшее тесто. Добавьте остаток муки, замесите тесто. Держите 60 минут в тепле.
Add sugar and butter to the heated milk and mix. Make 9 balls from the dough. Place in a baking tray with high sides. Pour the filling over the top, cover and keep warm for 25 minutes. Place the pan in the oven for 30 minutes. When the time is up, remove from the oven and leave the buns on the baking sheet for 10 minutes.
В подогретое молоко добавьте сахар и масло для заливки, смешайте. Из теста сделайте 9 шариков. Уложите в противень с высокими бортами. Полейте сверху заливкой, накройте, держите в тепле 25 минут. Поставьте противень в духовку на 30 минут. По истечении времени, достаньте из духовки, булочки оставьте в противне на 10 минут.
Serve the pastries for tea.
Подайте выпечку к чаю.