Peel the onion, wash and cut into thin strips. Wash the liver, peel off the films and cut into cubes. Cut the bacon into small pieces.
Лук очистите, помойте и нарежьте тонкой соломкой. Печень помойте, очистите от пленок и нарежьте брусочками. Бекон нарежьте небольшими кусочками.
In a preheated frying pan with vegetable oil, fry the bacon until golden brown, add the onion and fry until golden brown.
В разогретой сковороде с растительным маслом обжарьте бекон до румяности, добавьте лук и жарьте до золотистого цвета.
Add the liver to the fried onion, add salt and pepper and fry under the lid closed for 8 minutes, stirring occasionally.
К обжаренному луку добавьте печень, посолите, поперчите и обжаривайте под закрытой крышкой в течение 8 минут, переодически помешивая.
In a separate deep bowl, dissolve flour in water, add sour cream and mix thoroughly. Pour sour cream sauce over the liver, bring to a boil, reduce heat and simmer for 5 minutes. Serve the dish hot, sprinkled with fresh herbs.
В отдельной глубокой миске растворите муку в воде, добавьте сметану и тщательно перемешайте. Вылейте сметанный соус к печени, доведите до кипения, убавьте огонь и тушите в течение 5 минут. Блюдо подавайте горячим, посыпав его свежей зеленью.
Prepare a side dish for stewed liver: mashed potatoes, boiled fluffy rice or buckwheat. You can also serve a salad of fresh vegetables.
Приготовьте гарнир к тушенной печени: картофельное пюре, отварной рассыпчатый рис или гречку. Также можно подать салат из свежих овощей.