Recipes / Chicken liver with egg Куриная печень с яйцом
Chicken liver is a product with which a wide variety of dishes are prepared in many cuisines around the world. The liver is fried, boiled, baked, stewed, added to pancakes, cutlets, pies, etc. In terms of protein content, chicken liver is almost on par with chicken breast. It also contains vitamins B, A, E, macro- and microelements (iron, phosphorus, magnesium). Liver is recommended for consumption by people who have low hemoglobin and general problems with the immune and cardiovascular systems.
Куриная печень — универсальный ингредиент, который используется во множестве блюд различных кухонь мира. Её жарят, варят, запекают, тушат, добавляют в блины, котлеты, пироги и т. д. По содержанию белка печень практически не уступает куриной грудке. В ней также присутствуют витамины групп B, A и E, а также макро- и микроэлементы — железо, фосфор и магний. Рекомендуется включать печень в рацион людям с пониженным гемоглобином и наличием проблем с иммунной системой и здоровьем сердечно-сосудистой системы.
Steps / Шаги:
Peel the onion and cut into quarters. Wash the livers, cut into small pieces. Wash the greens and chop finely.
Лук очистите, разрежьте четвертинками. Печени вымойте, нарежьте небольшими кусочками. Помойте зелень, мелко порубите.
Heat a frying pan, pour in vegetable oil. Fry the onion for 2-3 minutes until transparent. Add pieces of liver, salt, fry for 5-6 minutes, stirring.
Разогрейте сковородку, влейте растительное масло. Обжарьте в течение 2-3 минут лук до прозрачности. Добавьте кусочки печени, посолите, жарьте 5-6 минут помешивая.
Beat in the eggs. Fry over medium heat, stirring vigorously, for 2-3 minutes. Add greens.
Вбейте яйца. Жарьте на среднем огне, активно помешивая, в течение 2-3 минут. Всыпьте зелень.
Serve hot chicken liver with egg and herbs over boiled rice, potatoes or pasta. Red wine will go well with this dish.
Подавайте куриную печень с яйцом и зеленью горячей к отварному рису, картофелю или макаронам. С таким блюдом будет прекрасно сочетаться красное вино.