Sift the flour. Heat the water.
Муку просейте. Воду подогрейте.
Pour warm water into a bowl, add dry yeast and stir until dissolved. Add salt, olive oil, then add sifted flour in small portions and stir.
В миску налейте теплой воды, всыпьте сухие дрожжи и перемешайте, чтоб растворились. Добавьте соль, оливковое масло, затем небольшими порциями сыпьте просеянную муку и размешивайте.
The finished dough should be slightly sticky. Cover the bowl with the dough with film and place in a warm place for 2 hours.
Готовое тесто должно быть слегка липким. Миску с тестом накройте пленкой и поставьте в теплое место на 2 часа.
After the dough has doubled in size or more, place it on a table sprinkled with flour and knead. Then divide into 10 parts, make small cakes out of each and place them on a baking sheet with parchment paper. Bake at 220 for 12 minutes.
После того как тесто увеличиться в 2 раза и более, выложите его на стол, посыпанный мукой, и вымесите. Затем разделите на 10 частей, сделайте из каждой небольшой лепешки и выложите их на противень с пергаментной бумагой. Запекайте при 220 12 минут.
Freshly baked pita can be eaten instead of bread with soup, or you can put a flat cutlet and a little salad of fresh vegetables and herbs in it.
Свежеиспеченную питу можно есть вместо хлеба с супом, а можно вложить в нее плоскую котлету и немного салата из свежих овощей и зелени.