Prepare all ingredients.
Подготовьте все ингредиенты.
Cut the vanilla pod lengthwise with the tip of a knife. Gently scrape out the seeds, leaving a sort of paste on the knife. Set it aside. Place gelatin in cold boiled water for 5 minutes until it becomes soft.
Стручок ванили разрежьте вдоль кончиком ножа. Аккуратно соскребите семена, на ноже останется своего рода паста. Отложите ее в сторону. Желатин положите в холодную кипяченую воду на 5 минут, чтобы он стал мягким.
Combine matsoni and cream in a saucepan, place on the stove, add sugar, vanilla bean and seeds and heat, stirring occasionally. Remove from heat and strain. Remove the vanilla pod. Add soft gelatin and stir until completely dissolved.
В кастрюле соедините мацони и сливки, поставьте на плиту, добавьте сахар, стручок и семена ванили и прогрейте, периодически помешивая. Снимите с огня, процедите. Стручок ванили удалите. Добавьте мягкий желатин и перемешайте, чтобы он полностью растворился.
Pour the mixture into molds, let cool and put in the refrigerator to harden for 1.5-2 hours. Cut the strawberries into medium cubes. Place the berries on the frozen panna cotta and sprinkle with powdered sugar.
Разлейте массу по формочкам, дайте остыть и уберите в холодильник для застывания на 1,5-2 часа. Клубнику нарежьте средним кубиком. Выложите ягоды на застывшую панна-котту и посыпьте сахарной пудрой.