Здоровое и вкусное блюдо с азиатскими оттенками, которое удобно взять с собой в ланчбоксе.
-
Prepare all ingredients.
Подготовьте все ингредиенты.
-
To make the dressing, mix all ingredients in a blender until a homogeneous emulsion is formed.
Для заправки смешайте блендером все компоненты до образования однородной эмульсии.
-
Peel the mango with a vegetable peeler and then cut it into thin slices. Cut all the slices into thin strips.
Манго очистите овощечисткой и далее нарежьте его тонкими слайсами. Все ломтики нарежьте тонкой соломкой.
-
Toast cashew nuts in a dry frying pan. Wash the greens, dry them and, if desired, chop them into thin strips.
Орешки кешью поджарьте на сухой сковороде. Зелень промойте, просушите и по желанию нашинкуйте тонкой соломкой.
-
Using a knife or vegetable peeler, cut the zucchini and carrots into thin strips.
При помощи ножа или овощечистки нарежьте цукини и морковь тонкой соломкой.
-
Place a saucepan with water on the fire and bring to a boil. Place carrots and zucchini in small batches into boiling water for 30 seconds. Use tongs to remove them onto a napkin to remove excess liquid.
Поставьте сотейник с водой на огонь и доведите до кипения. В закипевшую воду на 30 секунд опустите морковь и цукини небольшими партиями. Достаньте их щипцами на салфетку, чтобы избавиться от лишней жидкости.
-
To assemble the salad lunchbox, pour the vegetable “broth” over the rice noodles until they are completely translucent and soft. Drain the finished noodles through a sieve and rinse with cold running water. Let all the liquid drain and drizzle half of the sesame dressing over the noodles.
Для сборки ланчбокса с салатом залейте овощным «бульоном» рисовую лапшу, пока она не станет полностью прозрачной и мягкой. Готовую лапшу слейте через сито и промойте холодной проточной водой. Дайте стечь всей жидкости и сбрызните лапшу половиной кунжутной заправки.
-
Mix the noodles with cashews, sesame seeds, chopped herbs and some of the sauce. Mix well and place in the main section of the lunchbox. Place zucchini with carrots next to or in a separate section, and next to it - segmented mango.
Смешайте лапшу с кешью, кунжутом, нашинкованной зеленью и частью соуса. Хорошо перемешайте и выложите в основную секцию ланчбокса. Рядом или в отдельную секцию выложите цукини с морковью, а рядом — сегментировано манго.
-
In a lunchbox, place seasoned rice noodles, vegetable noodles in segments, next to them are mango cubes and green leaves. To eat immediately, pour some of the dressing over the salad, shake well and serve.
В ланчбоксе сегментировано выложите заправленную рисовую лапшу, лапшу из овощей, рядом — кубики манго и листья зелени. При употреблении сразу — залейте салат частью заправки, хорошо встряхните и подавайте.
-
For spring rolls, soak rice paper in cold water for 1 minute, then place on a damp board. In the center of the rice sheet, carefully place the filling prepared in advance and chopped into strips, namely carrots, zucchini, mango, spinach and cashews. Pour a little dressing over the top of the filling and roll into a spring roll.
Для спринг-роллов замочите в холодной воде рисовую бумагу на 1 минуту, затем выложите ее на влажную доску. По центру рисового листа аккуратно выложите заранее подготовленную и нашинкованную соломкой начинку, а именно — морковь, цукини, манго, шпинат и кешью. Залейте начинку сверху небольшим количеством заправки и сверните спринг-ролл.
-
Coat the top of the spring roll with sesame oil and place it in your lunchbox. You can either line the lunchbox with baking parchment or drip a little sesame oil on the bottom.
Покройте спринг-ролл сверху кунжутным маслом и выложите его в ланчбокс. Ланчбокс можно либо простелить пергаментом для запекания, либо капнуть на дно немного кунжутного масла.