Prepare all ingredients.
Подготовьте все ингредиенты.
Wash the beets well, wrap in foil and bake at 160˚C until soft (can take up to 120 minutes). Cool the finished beets completely.
Свёклу хорошо промойте, оберните в фольгу и запекайте при температуре 160˚C до мягкости (может занять до 120 минут). Готовую свёклу полностью остудите.
Peel the beets and cut into thin slices 1 mm thick.
Очистите свеклу от кожуры и нарежьте тонкими ломтиками толщиной 1 мм.
Prepare a spice mixture by combining pepper, salt and dried herbs.
Приготовьте смесь специй, смешав перец, соль и сушеные травы.
Toss the beet slices in the flavorful mixture and place on a baking rack in the oven or on a parchment-lined baking sheet.
Обваляйте ломтики свеклы в ароматной смеси и выложите на решетку для запекания в духовке или на противень, застланный пергаментом.
Place the slices in a preheated oven at 100˚C in convection mode for 2 hours. Next, reduce the temperature to 60˚C and let stand for another 2-3 hours. Let the resulting chipas cool completely and harden. Transfer them to an airtight container.
Уберите ломтики в прогретую духовку при 100˚C в режиме конвекции на 2 часа. Далее уменьшите температуру до 60˚C и дайте постоять еще 2-3 часа. Полученным чипасам дайте полностью остыть и затвердеть. Переложите их в герметичный контейнер.