Lay out all the ingredients in front of you.
Разложите все ингредиенты перед собой.
Mix thyme leaves, grated garlic, salt and sugar in a mortar. Mix the dry mixture with the oil. Rinse and dry the plum, carefully cut in half lengthwise, removing the pit.
Смешайте в ступе листья тимьяна, тертый чеснок, соль и сахар. Смешайте сухую смесь с маслом. Сливу промойте и просушите, разрежьте аккуратно вдоль пополам, удаляя косточку.
Preheat the oven in convection mode at 110℃. Place the plums on baking parchment, flesh side up, and add a little dressing to each plum. Place the plums in the oven for 60 minutes, then reduce the heat to 90℃ and continue to dry with the door open to your liking.
Поставьте на прогрев духовку в режиме конвекции на 110℃. Сливу выложите на пергамент для запекания мякотью вверх и в каждую сливу положите немного заправки. Уберите сливу в печь на 60 минут, затем уменьшите нагрев до 90℃ и вяльте дальше с открытой дверцей по вашему вкусу.
Cool the dried plums completely and place in airtight jars. For long-term storage, pour hot (but not boiling) olive oil.
Вяленую сливу полностью остудите и сложите в герметичные банки. Для длительного хранения залейте горячим (но не кипящим) оливковым маслом.