Prepare all ingredients.
Подготовьте все ингредиенты.
Chop the nuts coarsely and mix them with the oatmeal. Grind the dried fruits.
Нарежьте крупно орехи, смешайте их с овсянкой. Измельчите сухофрукты.
Place the nuts and oatmeal on a baking sheet with parchment and bake in an oven preheated to 170°C for 3 minutes (or fry in a dry frying pan). Mix the baked mixture with the dried fruits.
Выложите орехи и овсянку на противень с пергаментом и запекайте в разогретой до 170 °С духовке 3 минуты (или обжарьте на сухой сковороде). Смешайте выпеченную смесь с сухофруктами.
In a saucepan, heat the butter, honey, sugar, lemon juice, zest, cinnamon and vanilla extract until the sugar is completely dissolved. Pour the resulting syrup over the mixture and mix well. Place the resulting mass in the prepared pan with parchment. Wet your palms with cold water and compact the mixture so that all the particles stick together.
В сотейнике нагрейте масло, мед сахар, сок лимона, цедру, корицу и ванильный экстракт до полного растворения сахара. Залейте полученным сиропом смесь и хорошо перемешайте. Получившуюся массу выложите в подготовленную форму с пергаментом. Смочите ладони холодной водой и утрамбуйте массу так, чтобы все частички склеились.
Place the tray in the refrigerator for 2 hours or freezer for 30 minutes. Then remove the mixture from the tray onto the board and cut it into bars.
Уберите лоток в холодильник на 2 часа или морозилку на 30 минут. Затем достаньте массу из лотка на доску и нарежьте ее на батончики.
If desired, the bars can be coated with dark chocolate.
По желанию батончики можно глазировать черным шоколадом.