Grate the cheese.
Натрите сыр на терке.
Chop the garlic and place in a saucepan with olive oil. Heat over medium heat until the garlic turns golden. Add canned tomatoes, dried herbs, salt and sugar to taste. Bring to a boil and remove from heat. If desired, stir 1/4 feta cheese into the sauce.
Чеснок измельчите и выложите в сотейник с оливковым маслом. Прогревайте на среднем огне, пока чеснок не станет золотистым. Добавьте консервированные томаты, сушеные травы, соль и сахар по вкусу. Доведите до кипения и снимите с нагрева. По желанию можно вмешать в соус 1/4 сыра фета.
Cut the zucchini and eggplant lengthwise into thin slices.
Кабачок и баклажан нарежьте вдоль тонкими ломтиками.
Spread the first thin layer of tomato sauce into a small baking dish. Then layer the zucchini slices overlapping each other, top with a few strips of bacon, then crumble the Parmesan cheese over the top, followed by a layer of eggplant and more tomato sauce, bacon and Parmesan cheese. Repeat this until all the vegetables are gone. The final layer should be tomato sauce.
В небольшую форму для запекания первым тонким слоем нанесите томатный соус. Затем выложите внахлест ломтики кабачка, сверху несколько полосок бекона, затем раскрошите по поверхности сыр пармезан, затем слой баклажанов и снова томатный соус, бекон и сыр пармезан. Повторяйте так, пока не закончатся все овощи. Финальным слоем должен быть томатный соус.
Sprinkle grated cheese on top of the lasagna and place in a preheated oven in convection mode at 200°C for 20 minutes. Then reduce the heat to 160°C and bake for another 10-15 minutes.
Сверху посыпьте лазанью тертым сыром и уберите в прогретую духовку в режиме конвекции при 200 °С на 20 минут. Затем уменьшите нагрев до 160 °С и допекайте еще 10-15 минут.