Soak the chickpeas overnight.
Замочите нут на ночь.
In a powerful blender or meat grinder, grind the soaked chickpeas with herbs, onions and garlic. Grind the spice mixture in a mortar.
В мощном блендере или мясорубке прокрутите замоченный нут с зеленью, луком и чесноком. Смесь специй истолките в ступе.
Knead the falafel mixture, adding tahini, lemon juice and zest, salt and spices. With a damp hand, form small balls and dust them with flour to firm them up.
Вымесите фалафельную массу, добавив тахини, сок и цедру лимона, соль и специи. Влажной рукой сформируйте небольшие шарики и припылите их мукой для плотности.
In deep fat preheated to 180°C, fry the chickpea balls until golden brown and place them on a napkin to remove excess fat.
В разогретом до 180 °С фритюре обжарьте нутовые шарики до золотистой корочки и выложите их на салфетку для удаления излишков жира.
Spread the prepared heated pita with creamy hummus, add finely chopped cucumbers and tomatoes, add warm falafel, cilantro leaves and serve.
Подготовленную прогретую питу обмажьте кремовым хумусом, добавьте мелко нарезанные огурцы и томаты, вложите теплый фалафель, листья кинзы и подавайте.