Wash and peel the vegetables. Cut them into small cubes. Cut the garlic into slices.
Помойте и очистите овощи. Нарежьте их мелким кубиком. Чеснок нарежьте пластинами.
Melt half the butter in a heavy-bottomed saucepan. Fry the shrimp shells until bright golden brown, 3 to 4 minutes.
Растопите половину сливочного масла в кастрюле с толстым дном. Обжарьте креветочные панцири до яркого золотистого цвета 3-4 минуты.
Add the remaining half of the butter to the pan and add the chopped vegetables. Fry the vegetables over medium heat until lightly golden, then stir in the shells and add the rum or whiskey. Next, stir in the tomato paste and continue stirring for another 2-3 minutes.
В сковороду добавьте оставшуюся половину сливочного масла и выложите нарезанные овощи. Обжаривайте овощи на среднем огне до легкого золотистого цвета, затем вмешайте панцири и добавьте ром или виски. Далее вмешайте томатную пасту и продолжите помешивание еще 2-3 минуты.
Pour in hot broth (or water). Cook for 40 minutes until the vegetables and shells soften. Add rice (optional) and bouquet garni and cook for another 15-50 minutes until desired thickness: the longer, the thicker the soup.
Влейте горячий бульон (или воду). Варите 40 минут до размягчения овощей и панцирей. Добавьте рис (по желанию) и букет гарни и варите еще 15-50 минут до желаемой густоты: чем дольше, чем гуще будет суп.
Place the entire mixture in a powerful blender until blended into a paste. Strain the mixture through cheesecloth or a fine sieve. Pour the resulting bisque back into the saucepan and bring to a boil. Add cream cheese to the bisque.
Всю массу отправьте в мощный блендер до измельчения в кашицу. Процедите массу через марлю или тонкое сито. Получившийся биск перелейте обратно в сотейник и доведите до кипения. Введите в биск творожный сыр.
Pour the soup into a bowl. Place toast on the surface. Serve the soup hot. Bon appetit!
Налейте суп в пиалу. На поверхность выложите тосты. Подавайте суп горячим. Приятного аппетита!