Rinse the liver and ventricles, remove excess fat and blood vessels. Place the liver on a paper towel. Wash and peel vegetables and herbs.
Печень и желудочки промыть, удалить лишний жир и сосуды. Печень выложить на бумажное полотенце. Овощи и зелень помыть и почистить.
Boil the ventricles over low heat in 1 liter of water with onion, a piece of carrot and a stalk of parsley. After 30 minutes of cooking, add 1 tsp. salt, a few peas of black and allspice and a bay leaf.
Отварите желудочки на небольшом огне в 1 литре воды с луком, кусочком моркови и стеблем петрушки. После 30 минут варки добавьте 1 ч.л. соли, несколько горошин черного и душистого перца и лавровый лист.
Cut the liver into 2-3 parts. Then roll in flour and fry in a hot frying pan for 3 minutes on each side. Cover the pan with a lid and remove from the stove.
Печень разрежьте на 2-3 части. Затем обваляйте в муке и пожарьте на горячей сковороде с каждой стороны по 3 минуты. Накройте сковороду крышкой и снимите с плиты.
In another frying pan, fry the diced onion until golden brown, then add grated carrots and sweet peppers cut into strips. Place the chopped gizzards on the vegetables, pour in a glass of their broth and simmer for about 10 minutes.
В другой сковороде до золотистого цвета обжарьте нарезанный кубиками лук, затем добавьте к нему натертую морковь и нарезанный соломкой сладкий перец. Выложите на овощи нарезанные желудочки, влейте стакан бульона от них и потушите около 10 минут.
Add fried liver, sour cream, spices to the gizzards and vegetables, add salt to taste and simmer for another 5 minutes. Sprinkle with chopped parsley and turn off. Let it sit for a few minutes.
К желудочкам и овощам добавьте обжаренную печень, сметану, специи, посолите по вкусу и потушите еще 5 минут. Посыпьте рубленой петрушкой и выключите. Дайте настояться несколько минут.
Serve the liver with ventricles as a separate dish or as a side dish in the form of buckwheat. Also serve salad or chopped vegetables. Garnish with a sprig of parsley or dill.
Печень с желудочками подайте отдельным блюдом или к гарниру в виде гречки. Также подайте салат или нарезанные овощи. Украсьте веточкой петрушки или укропа.